Obligatoriskt byte av TV-box!!

Meddelande från Telenor. Obligatoriskt byte av TV-box.

Hej,

Vi har beslutat att stänga ned vår gamla TV-plattform, där TV-boxar med märket ”Thomson” upphör att fungera efter 2019-12-31.

Majoriteten av alla bostäder i Brf Kalvheden berörs av detta byte.

Vår leverantör för boxen har valt att sluta supportera den vilket lett till att Telenor stänger ned TV-tjänster med boxen i fråga.

Till följd av detta så kommer Telenor, med hjälp av Brf Kalvheden och Skistar att byta ut boxarna till vår senaste fiberTV-tjänst där modellen heter ”Arris”.

Du som redan har en Arris-box ser fortsatt på TV via den och kan bortse från detta meddelande.

Vi ber om ursäkt över att vi gör detta byte mitt i säsongen och under ledigheterna. Vi är väldigt sent ute med att informera om detta.

Om du har frågor om bytet så kan du även kontakta oss på 020 222 222

Med vänliga hälsningar Telenor

Tillägg från styrelsen: 

Vi har idag fått detta meddelande från Telenor som är väldigt sena med denna information. Vi har informerat Skistar om detta, och de kommer att utföra bytet av TVboxar i alla lägenheter som har uthyrningsavtal med Skistar.  Så har ni uthyrningsavtal med Skistar så behöver ni inte göra något ang detta.

Alla ni som inte har uthyrningsavtal med Skistar måste däremot svara på ett mail som ni kommer få från styrelsen senare ikväll.  Där får ni 3 alternativ på att få en ny TVBox.

Det finns 3 alternativ att lösa bytet på:

1 Skistar går in i de lägenheter som ger Skistar tillträde för detta byte – då blir det utfört av Skistar.

2 Telenor skickar boxar ( unika för varje abonnent ) till Vaktmästeriet i Tandådalen och de som inte tillåter tillträde kan hämta en box där och installera själva , när man själv önskar. Vaktmästeriet har jour fram till kl 2300 varje dag.

3 Telenor skickar box till hemadresser till de som vill ha boxen hem till sin hemadress för att vid egen resa upp till Sälen installera själv.

Så det svar vi vill ha av er med vändande mail är om ni vill få det gjort enligt alt 1, 2 eller 3. 

Svarar ni alt 1 så ger ni Skistar tillträde att utföra bytet

Svarar ni alt 2 så finns en TV Box åt er i Vaktmästeriet , och ni får installera själva.

Svarar ni alt 3 så kommer en TV Box att skickas till er hemadress från Telenor, och då får ni ta med den till lägenheten och installera själva.

Ber om ursäkt för detta besvär , men vi har inga alternativ då Telenor byter plattform efter nyår och de hörde av sig först idag ang detta. Men hjälps vi åt och är flexibla så löser vi detta på ett smidigt sätt. 

Mvh Styrelsen