Skistars nya parkering på myren

Lagom till säsongstart så har Skistar färdigställt en parkering för ca 100 bilar på myren nedanför hus 9, 10 och 11.
Vi var i kontakt  med Stadsbyggnadskontoret i Sälen-Malungs Kommun och pratat med ansvarig Stadsarkitekt direkt när vi fick information om att de hade sökt ett tidsbegränsat lov för att bygga parkering
Vi lämnade in ett yttrande att vi motsätter oss den ansökan som var inlämnad och vi tog upp ex ljud och ljus från parkeringen, läckage från fordon som kan påverka miljön mm .
Efter detta var vi i kontakt med dom igen och efter det har sökanden reviderat situationsplanen där exempelvis infarten till parkeringen har flyttats, samt att de har ändrat på parkeringsplatser är vinklade för att minimera risken för ljuskäglor till angränsande hus. Även antalet parkeringsplatser har minskats jämfört med det första situationsplanen.
Inför det beslut som är taget så genomfördes en sk Naturvärdesinventering, och deras bedömning var och är att naturvärdena bedömdes triviala förutom en del tallar. Hänsyn är tagen till tallarna och i princip alla tallar ska vara kvar.  Miljö och stadsbyggnadsförvaltningens naturvårdshandläggare har inte haft något att erinra om förslaget.
Och de anser inte att det är aktuellt med en Miljökonsekvensbeskrivning.
Det som är beslutat är ett tidsbegränsat bygglov för parkering. Och det är parkering dagtid som står beskrivet i ärendet.
Mvh Styrelsen